Les Misérables - Sefiller

Les Miserables
Tiyatro tadında çekilen Anna Karenina'dan sonra opera-müzikal tadında çekilmiş Sefiller'le karşınızdayım. Film baştan sona bir melodi eşliğinde devam ediyor. Neredeyse bütün replikler melodik okunmuş. Kostüm ya da dekordan hiç bahsetmeyeceğim çünkü bence yine hepsi muhteşemdi. Yine Anna Karenina'da olduğu gibi Sefiller'i izledikten sonra da kitabı okumaya karar verdim. Film aynı zamanda bir yıldızlar geçidi gibi.
Kadrosunda; Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonhem Carter gibi çok ünlü isimler bulunuyor. Filmi izlerken kardeşim bunların hepsinin mi sesi güzelmiş diye içimden geçirdim itiraf ediyorum :) Dediğim gibi hepsi şarkı gibi söylediler repliklerini ve sesler muhteşemdi.

Tüm bu yıldızların haricinde filmin çocuk yıldızından da bahsetmek isterim. Bence çok güzel bir oyunculuk sergilemiş. Adı Daniel Huttlestone'muş. Kesin ileride büyük yıldız olacak, çocuk kendini şimdiden gösteriyor. Filmin ikinci yarısında arada bir çıkıp çıkıp filme renk kattı.
Yok filmi izlemeyeceğim sadece müzikleri dinlesem yeter derseniz onların da isimlerini paylaşayım. Look Down, In My Life, Wedding Chorale, Every Day, Drink With Me, The Bishop, Beggars at the Feast, Valjean Arrested - Valjean Forgiven, Valjean's Soliloquy, At The End Of The Day, Inspector Javert, The Runaway Cart, Lovely Ladies, I Dreamed a Dream, Fantine's Arrest, Javert's Suspicions, Who am I?, Bring Him Home, Come to Me, The Confrontation, Javert's Suicide, The Final Battle, Castle on a Cloud, Empty Chairs at Empty Tables, Epilogue, Master of the House, Waltz of Treachery, Suddenly, Stars, Look Down, The Robbery, Eponine's Errand, Red and Black, In my Life, A Heart Full of Love, On My Own, Attack on the Rue Plumet, One Day More. Ne kadar da çokmuş yazarken yoruldum.
Tüm bu bilgiler haricinde filmin baş karakteri Jean Valjean (Hugh Jackman), şartlı tahliyesinin ardından çok kötü polis memuru Javert (Russel Crowe) tarafından on yıllarca kovalanıyor. Film baştan sona bu konu etrafında dönüyor. Karşılıklı karşılıksız aşkla, fransız devrimiyle, dolandırıcılarla, zenginlerle, fakirlerle kısacası hayattaki her şeyle fakat 19. yüzyıl Fransa'sında geçen her şeyle tam iki buçuk saat geçirebilirsiniz. İyi seyirler dilerim.



 Üst resim sağdaki sarışın çocuk yukarıda bahsettiğim çocuk. Bence filmde özellikle onu izleyin.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.