Aynı Yıldızın Altında - The Fault in Our Stars

YAZAR : Cumartesi, Kasım 29, 2014
Dünkü Eğer Yaşarsam fiyaskosundan sonra Aynı Yıldızın Altında için bazı çekincelerim vardı fakat filmi izlemeye başlar başlamaz çekinceden, benden, ya da çevremdeki herhangi bir şeyden eser kalmadı. Film çekti beni içine ve tüm o duygu selini birlikte yaşadık.

If I Stay - Eğer Yaşarsam

YAZAR : Cumartesi, Kasım 29, 2014
Eğer Yaşarsam, uzun süre izlememekte direndiğim bir film olmuştu nedense ama sonunda izledim. Çaldığı çellosuyla harikalar yaratan Mia'nın etrafında dönen hikaye, açık konuşmak gerekirse bana biraz donuk geldi. Ya da şöyle söyleyeyim senaryo çok klasikti ve benim adıma duygu eksiklikleri vardı. Filmi bu zamana dek izlemeyen kalmadığını düşünerek de sıralı bir konu anlatımı yapmak istemiyorum.

Eski "Sosyal" Ağlar ;)

YAZAR : Cuma, Kasım 28, 2014
Bilenler bilir zaman zaman içimi ısıtan beni bol bol güldüren televizyon reklamlarını burada paylaşmaktan büyük keyif duyarım. Son günlerdeki favorim ise Tadım'ın muhteşem reklam filmi. İzlemekten sıkılmadığım, içimi ısıtan ve beni gülümseten bu sıcacık reklamı görmeyenler de görsün istedim :) Eski sosyal ağlar günümüzdeki gibi sanal değil de çok gerçekçiymiş. Bakışlarla, gülümsemelerle birebir iletişimle kurulan bu sosyalliğin günümüzde de sürmesi dileğiyle. Haydi o zaman iyi seyirleeerr...


Kürar - Melike Uzun

YAZAR : Çarşamba, Kasım 26, 2014
30 Kasım Kitap Ağacı Ankara buluşmasında bizlerle birlikte olacak olan yazarımız Melike Uzun'un kitaplarından biri Kürar ve emin olun okurken sarsılacaksınız. 11 hikayeden oluşturulmuş Kürar ve günlük hayatımızda dikkat etmediğimiz ya da belki dikkat etmekten kaçındığımız olaylar, duygular üzerine kurulmuş hikayeler. İyilik ve kötülük, vefa ve vefasızlık, sevgi ve nefret gibi anlık hissedip unuttuğumuz duygular üzerine çarpıcı hikayeler bekliyor sizleri.

The Hundred Foot Journey - Aşk Tarifi

YAZAR : Salı, Kasım 25, 2014
İzlerken büyük keyif aldığım bir film daha sizlerle. Hintli bir aile Fransa'da restoran açmaya kalkarsa ne olur? sorusuyla başlayabilecek olan ama devamı beklenilen gibi gelmeyen bir film. Kadam Ailesi, Fransa'daki bir kasabaya gelir ve aksiyon başlar :)

Sıcak ve Samimi: Begin Again

YAZAR : Cumartesi, Kasım 22, 2014
Gretta, bir gece kulübünde arkadaşının zoruyla kendi yazdığı şarkılarından birini çalar ve söyler. Yine aynı kulüpte bulunan Dan'de bu müzikten çok etkilenir. Peki ya kimdir bu Gretta ve Dan ve neden o gece orada bulunmaktadır?

Nemrut Dağı - Adıyaman

YAZAR : Cuma, Kasım 21, 2014
Dünyaya gelmiş herkesin gidip görmesi gereken, ülkemizin önemli turistik merkezlerinden biri olan Nemrut Dağı'ndan bahsedelim şimdi de. Upuzun süren Gap Turumuzun son noktası, çıkışı epey zorlu ama bir o kadar da heyecanlı olan Nemrut Dağı'na mutlaka ama mutlaka çıkın.

4. Bumerang Ödülleri'nde ilk 10'dayım!

YAZAR : Cuma, Kasım 21, 2014

Her kategoriden ilk 10'a kalanları görmek için tık tık
Eveeeett, günün, haftanın, ayın belki de yılın en güzel haberini aldım 4. Bumerang Ödülleri'nde En Sosyal Blog kategorisinde sizler sayesinde ilk 10'a kaldım :) Oy veren herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bundan sonraki adım 10 Aralıkta İstanbul... 
Kim bilir belki ilk 3'e de girerim belli mi olur :)
Hayal kurmanın nesi yanlış ki?
Sizi seviyoruuummm :))

Biz 10 Blogger, 1 Hikaye Yazıyoruz

YAZAR : Perşembe, Kasım 20, 2014

Evet, evet gerçekten :) Sevgili 1 Delinin Günlüklerinden çıkan bu muhteşem fikre ben de son anda katılabildim. Benim 8. bölümünü yazacağım hikayemizin yazımına çoktan başlandı bile. Önce hikayemizin bölümlerini yazacak bloggerları görelim. Ardından da hikayemizin nasıl ilerlediğini :)

Minik Sanatçıların Malzemesi: Oyun Hamurları

YAZAR : Perşembe, Kasım 20, 2014

Minik Sanatçıların Malzemesi: Oyun Hamurları
“Her çocuk bir sanatçıdır, sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabileceğimizdir.” demiş Picasso. Çocukların hesapsız ve renkli dünyaları, yaratıcı oyunları tıpkı sanatçıların tavırlarına ve yarattıkları eserlere benzer. Sanatçıların da çocuk ruhlu olması tesadüf değil. Minik sanatçıların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ise oyun hamuru ile mümkündür. Hamur oyunları çok eski yıllardan beri çocuk oyunları arasında yer alır. Oyun hamuru oyunuyla çocuklar çevrelerinde gördükleri nesneleri tanıyarak onları şekillendirmeye çalışırlar ve kendi hayal kahramanlarını yaratma fırsatı bulurlar.

Sen, Sen Değilsin - You're Not You

YAZAR : Pazar, Kasım 16, 2014
İzlerken derin nefesler alma ihtiyacı hissedeceğiniz bir film!...
Sen, Sen Değilsin'de iki kadının birbirlerine verdiği dersleri, desteği ve bir kocanın yapabileceği en büyük hatayı göreceksiniz. Kate (Hilary Swank), hepimizin kurduğu hayallere sahip bir kadın. Kocaman bir evi, çok sevdiği bir eşi, arkadaşları ve severek yaptığı bir işi var. Harika bir hayat diye geçiriyor insan içinden taa ki bu muhteşem hayatta bir pürüz çıkana kadar.

Urfa'da Sıra Gecesi

YAZAR : Perşembe, Kasım 13, 2014
Bizim Gap Turu'nun yazıları bitmek bilmedi değil mi? Seyahat yazılarının hazırlanmasına daha fazla vakit ayırdığımdan hep üşeniyorum bunları yazmayı. Bunu yazarak bir adım daha ilerlemek bile büyük başarı benim için. Son seyahat yazımızda Urfa'da gezmiştik. Gecesinde de Sıra Gecesi'ne gittik tabii ki. Grubumuz öyle eğlenceli ve iyi anlaşan bir gruptu ki oynamaktan, halay çekmekten yemeklerin tadına bakamadım desem yeridir. Gece boyunca yemek servisi yapılmasına rağmen bendenizin gördüğü tek tabak işte bu yukarıdakiydi :) Tadının güzelliğinden bahsetmeme gerek yok sanıyorum.  

Gazi ve Fikriye - Hıfzı Topuz

YAZAR : Perşembe, Kasım 13, 2014
Biz Kitap Ağacı'ndan birkaç arkadaş 29 Ekim ve 10 Kasım arasında özel bir kitap okuyalım dedik ve Gazi ve Fikriye'yi okumaya karar verdik. Fikriye'yi hepimiz kulaktan dolma duyuyor ve belki de tanıyoruz sanıyorduk ama bu kitapla onu daha yakından tanıyabileceğimizi onu hissedebileceğimizi düşünmüştük. En azından ben düşünmüştüm diyeyim :)

2. Yaş Çekilişi

YAZAR : Çarşamba, Kasım 12, 2014
Günler, haftalar, aylar geçmiş ve bloğumun 2. yaş gününe azıcık kalmış. Bu durumda yapılacak olan cancağızım okuyucularıma cici hediyeler vermek olacak tabii ;) Bundan böyle yaş çekilişlerinde içeriğim doğrultusunda hediye vermeye karar verdim. Dolayısıyla sizi, burada gördüklerinizden çok farklı şeyler beklemiyor.

Paranoya

YAZAR : Pazartesi, Kasım 10, 2014
Bu yazıyı yazış amacım tamamen duygusal :) Baştan söyleyeyim. Sonrasında sorun olmasın ;)
İnsanlarımız karşılaştıkları acayip durumlar yüzünden öylesine paranoyaklaşmışlar ki gerçek şeylere de inanamaz, karşısındakini farklı şeylerle suçlar olmuşlar. Haklılar mı? Haklılar tabii ki ama bu kadar paranoya da sağlığa iyi gelir mi bilmem!

Yokluğu Her An Daha Çok Hissedilen Adam!

YAZAR : Pazartesi, Kasım 10, 2014
Hiç tanımadığın bir adamı sevmek mi dediniz? Bizler, onu sevenler onu tanıyoruz. Onun bizi sevdiğini, hep özgürleştirmek istediğini, hep medenileştirmek istediğini biliyoruz. Bizleri farklı şeyler söyleyerek, farklı politikalar izleyerek yıldıramayacaksınız. Artık pes etmenizin zamanı geldi, belki geçmiştir bile. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturamayacaksınız!

The Lunchbox - Sefer Tası

YAZAR : Cuma, Kasım 07, 2014
Bir kadın evlendiği adamdan, kocasından ne bekler? Bu basit sorunun cevabını erkeklere öğretmek deveye hendek atlatmakla eş değerdir genelde. Beklenen sadece sevgi ve ilgiyken onlar gider başka kadınlara gösterirler bu ilgiyi ve sevgiyi. Kadınlar da eşlerini mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Aynı Sefer Tası'ndaki Ila gibi.

Kitap Ağacı'nın 1. Yaşını Ankara'da Kutladık!

YAZAR : Perşembe, Kasım 06, 2014
Sinem'in yorgunluğu çıktı, Yeliz yazısını yazdı böylece kocaman bir katılımla gerçekleşen, Kitap Ağacı'nın Ankara'daki 1. yaş kutlamasını ve Işıl Şenol'un bizleri kırmayarak bize katılmasını rahat rahat anlatabilirim :) Yaklaşık 100 kişilik bir grubu Ankara Golden Butik Otel'de Yasemin'le birlikte ağırladık. Ağırladık da siz bir de bize sorun bakalım nasıl? Şaka şaka, sağ olsunlar arkadaşlarımızdan da destekleri ve yardımlarıyla çok rahat ağırladık sadece acıcık heyecanlıydık. Eh o kadar da olur ama değil mi?

Mevsim Sinema ile Neler İzledim?

YAZAR : Salı, Kasım 04, 2014

Bir çoğunuzun bildiği gibi bir süredir Oscar Favorite için film yorumları yazıyorum. Daha yazmamız gereken yüzlerce, binlerce film var tabii ama şimdi yazacaklarım Ankara'da düzenlenen Mevsim Sinema, Film Artı ve Kızılay Büyülü Fener Sineması'nın ortaklığından doğan sinema tutkunları için ortaya çıkmış çok başarılı bir organizasyon. Ben de bu organizasyon kapsamında Oscar Favorite için altı tane film izledim. Aşağıda bu altı filmi ve onlar için yazdığım yorumların linklerini göreceksiniz. Dilerim yorumlarımı okuduktan sonra ilginizi çeken bir kaç filmi seçer ve izlersiniz. Belki de hepsini ;) Kim bilir ? Şimdiden iyi seyirleerrr...

Unutursam Fısılda

YAZAR : Pazartesi, Kasım 03, 2014

Filmi izleyeceğimi instagram hesabımda ( @snmdmrdvn ) "Mevzu bahis bir Çağan Irmak filmiyse, kimse beni tutamaz :) " diyerek duyurmuştum ve yine çok etkilenerek, zaman zaman gülüp zaman zaman göz yaşı dökerek izledim filmi. 

Bugün Benim Doğum Günüümm :)

YAZAR : Pazartesi, Kasım 03, 2014

Ne olmuş? Ne olmuş? Sinem 32 olmuş :D Nasıl olmuş? Nasıl geçmiş yıllar? anlamamış ama olmuş işte :) Yaş konusunda bu zamana kadar hiçbir sendroma kapılmadım şükürler olsun. Kapılacağımı da sanmıyorum. Çünkü ben doğum günlerini, geçen yılları, yaşlanmak olarak değil büyümek olarak algılıyorum. Zaten yaşlanmıyoruz ki! İçimizdeki o ruh hala ilkokuldaki, lisedeki o heyecanlı ne yapacağını bilmez hallerinde değil mi? Daha dünmüş gibi değil mi yaşanılan her şey? E o zaman? Sadece günler geçiyor ve biz hayattan bir şey daha öğreniyoruz.
Geçen gün kendi kendime düşünürken bu yaş olayını oyunlardaki "level"lara benzettim. Başarılı ya da başarısız hayatta seviyeyi tekrarlamak yok ama öğrendiklerimiz çok. İşte ben de 31. levelı başarılı ya da başarısız geçtim bir şekilde. Bugün de 32. levelın ilk günü. Dilerim bana sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirir. Yapmak istediklerim, hayal ettiklerim öylesine fazla ki bu sene bunları başardığım yıl olsun dilerim. Dileklerimi de dilediğime göre, musmutlu nice yaşlar banaaa ;)
Blogger tarafından desteklenmektedir.