Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi

İşte karşınızda 2015 Oscarlarında En İyi Film ödülünü alacak olan film; Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi. Çok mu iddalı oldu? Evet, iddalıyım çünkü Oscar jürisinin nasıl filmleri sevdiğini biliyorum ;) (Olmazsa da olmaz canım yapacak bir şey yok)

Michael Keaton'ın müthiş oyunculuğuyla sürüklediği film günümüzde büyük gişeler yapan filmlere bir gönderme içerse de arka planda insanın kendi kendiyle savaşını gözler önüne sermiş. Riggan Thomson, yıllar önce oynadığı Birdman karakteriyle çok büyük bir patlama yapmış ve büyük paralar kazanmıştır. Yıllar geçtikçe yeni kahramanlar, yeni filmler yüzünden unutulmuştur. Şimdiyse tekrar varolabilmenin arayışları içerisindedir.
Kariyerindeki eski parıldayan günlerinin bir benzerine ulaşmaya çalışırken, bir yandan kızı, bir yandan eski eşi ve diğer yandan da sevgilisinin onda oluşturduğu baskılarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Her şeyiyle baştan sona kendisinin ilgilendiği bir tiyatro oyununu sahneye koymak üzeredir fakat işler bir türlü yolunda gitmez.
İşler yolunda gitmediğinde de insan beyni en güzel planını uygular; kaçar. Ön gösterimleri fiyaskolar barındıran oyun sonunda ilk gösterimini yapacaktır ama bu sırada da Thomson tamamen aklını kaçırmak üzeredir. İlk gösterimin olduğu gece Thomson'ın herkese büyük bir sürprizi yapar ve o hep hayalini kurduğu parıltılı günlerine kavuşur. Parıltılı günler yanında huzuru da getirir mi dersiniz? İşte orasına siz karar vereceksiniz.
Filmde Michael Keaton'a muhteşem oyunculuklarıyla; Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Lindsay Duncan gibi isimler eşlik ediyor. İyi yapımlar seyretmekten hoşlananlar için çok iyi bir seçenek hatta bence kesinlikle izleyin ;)
"Görüyor musun Riggan? Bombalar patlıyor, büyük olaylar oluyor. Herkes feryat figan kaçışıyor. Şu insanların gözlerine bir bak. Gözleri nasıl da ışıldıyor. Bu boka bayılıyorlar. Kana ve aksiyona bayılıyorlar. Felsefe parçalayan bunaltıcı laga luga konuşmalara değil." Birdman'in Thomson'a söylediği bu sözler sanıyorum size filmle ilgili bir mesaj vermiştir.  

2 yorum:

  1. Harika yorumlamışsın Sinemciğim paylaşım için teşekkürler. Filmde bir o kadar harika ayrıca, Michael Keaton da kariyerinin rolüyle karşımızda ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bence de öyle ve bu rol ona ne getirecek biliyorsun ;))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.