Gölbaşı Köpek Barınağı - Ankara

Bu postta Ankara, Gölbaşı köpek barınağındayız. Hava buz gibi soğuk, zaman zaman yağmurlu ve gördüklerimize inanamıyor, inanmak istemiyoruz. 6000 civarı köpeğin bulunduğu bu barınak tabiri caizse kaderine terk edilmiş. Bu duruma ellerinden geldiğince engel olmaya çalışanlarsa sadece bir avuç gönüllü. Yukarıdaki resimde gördüğünüz paketleri yüreği kocaman olan insanlara ulaşarak topluyor ve her pazar günü bu barınağa gidip besleme yapıyorlar.

Ne mutlu ki bu koca yürekli insanlara biz de katılabildik ve katıldığımız hafta sonu neredeyse tüm kafeslere besleme yapılabilmiş olması beni daha da çok mutlu etti. Bu, bu organizasyonun güzel kısmı şimdi gelelim kalbimizi acıtan kısmına.
İlk olarak söylemem gereken şey "Ne olur, evlerinize bakamayacağnız köpekleri almayın! Aldıktan sonra sokaklara bırakmayın!" Anlamadıklarını sanıyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz, anlıyor ve üzülüyorlar.  Sıcak bir yuvanın ardından kendilerini sokakta yapayalnız bulmak onlar için büyük bir depresyon nedeni. Sonra belki barınağa gidiyor belki sokakta aç bilaç kalıyor ve ölüyorlar. Barınakların ise neredeyse hepsinin durumu felaket. Haydi şimdi de Gölbaşı'ndaki durumdan bahsedelim.
6000 köpeğin, göz alabildiğine köpek kafeslerinin bulunduğu bir barınakta görevli olarak 3-5 kişinin bulunması komik olmaktan öteye geçemiyor. Böyle sahnelerle karşılaştıkça belediyelerin görevleri nedir? ne yaparlar? inanın anlayamıyorum. Suların kimi yukarıdaki gibi ya pislik içinde ya da soğuktan buz tutmuş. Kocaman köpekler küçücük kafesler içerisinde neredeyse 360 derece dönemeyecek pozisyonda kalmışlar.
Yaşadıkları ortam tamamen çamur içerisinde. Haydi çamuru görmezden gelelim diyorum ama birkaç günlük kakalar kafesler içerisinde dikkat çekiyor. 5 kişi yetişemiyorsa 10 kişi, 10 kişi yetişemiyorsa 20 kişi görevlendirilerek bu durumun önüne rahatça geçilebilir diye düşünüyorum. Ki bu sayede istihdam da sağlanmış olur.
Kafesler haricinde yol kenarında zincirlenmiş ve başıboş dolaşan köpekler de mevcut. Öyle güzeller ve öyle güzel bakıyorlar ki gözlerinize kalbiniz acıyor. Başıboş dolaşanlar sizlerden bir nebze de olsa sevgi görebilmek için yaklaşıyorlar yanınıza. Hatta bazen bir bakmışsınız etrafınız köpeklerle çevrilmiş.
Kimi köpekler maalesef yara bere içindeler. Kimisi sanki ölüme terk edilmiş gibi. Çoğu korkudan kulübelerinin içine kaçıyor. Nelere maruz kaldılarsa bilemiyorum ama korkuyorlar.
Ve bu kabus senaryosunun içerisinde yavrular ve Golden Retriever lar ve ismini bilemediğim onlarca, yüzlerce cins köpek  var. Kafeslerin ve kulübelerin yeni baştan yapılıp onlara gerçekten canlılarmış gibi davranılacak ortama ve insanlara ihtiyaçları var. Ne yazık ki bu duruma müdahale edemiyoruz. Elimizde sadece besleme şansımız varken yapabilelim istiyorum.
Siz güzel yürekli insanlardan tek beklentileri gelebilirseniz sevginiz, gelemezseniz kuru mama göndermeniz. Yardımlarınızı bu güzel organizasyonu yöneten insanlara direkt ulaşarak yapabilirsiniz.

İletişim bilgileri:
Mama gönderimi için; Yeni Ziraat Mahallesi 659. Sokak 17/10 Dışkapı - Altındağ / Ankara
Telefonlar: 
Nur Karadağ : 0 507 145 0107 
Buse Çelebi : 0 530 613 42 33

Umarım bu yazımla yüreğinize dokunabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyoruz.

8 yorum:

  1. Biz de Avsa adasındaki sahipsiz kedi ve köpekler için başlatmıştık böyle bir kampanya.malesef katılım çok az oldu.. İnsallah iyi şeyler olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu grup buraya her pazar günü gidiyor. Katılım olsun ya da olmasın. Orada makarna tavuk vs. pişirip onları veriyorlar. Hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Sizler sayesinde duyulup büyüyecektir umarım.

      Sil
  2. Ülkemiz nasıl bu hale geldi yaa:( olmadık yerlere işçi alıp kadro şişirip maaş vereceklerine buraları temiz tutacak insanları bulup o maaşları verseler de bu paticanlar pislik ten çamurdan kurtulsa ya:(((((
    yardımlarını esirgemeyen herkese selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torpilli kadrolara yerleşenler buraya gelip temizlik yapmazlar. Onlar yüce, ulu insanlar olduklarından! Dilerim yardım edecek çok çok daha fazla insan bulunur. Teşekkür ederim .

      Sil
  3. Yazık ya çok pis şartlarda yaşıyorlar ne iyi etmişsiniz bu tarz yazılar yaygınlaşmalı ben de elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler böyle yazdıkça, duyurdukça bir şeyleri düzeltebileceğiz umarım :)

      Sil
  4. Yaziktir günahtir ya. Bir işi dogru duzgun yapmak bu kadar zor olmamali. :((

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.