Canlar İçin...

 Bir yardım postuyla daha karşınızdayım. Bu kez bu canlar kentsel dönüşümün büyük bir hızla ilerlediği Hasköy Altındağ Ankara'da. Kimisi sahipleri tarafından bakılamayıp bırakılmış, kimisi de zaten sokakta yaşayan canlar fakat her biri çok zor durumdalar. En önemlisi de inşaat artıklarıyla kaplı bu alanda da bir apartman yükselmeye başladığında gidecek yerleri yok.

 Ülkemizde çok büyük bir kesim sokakta köpek gördüğünde korkup kaçar, karşı kaldırıma geçer ya da yan gözle geliyor mu gelmiyor mu diye gözler. İnanın onlar sadece mamaya ve sevgiye açlar. Azıcık başlarını okşasanız biraz da mama verseniz belki de en sevdiği varlık onun için siz olacaksınız.
 Saime Hanım da yaşadığı bölgede bu yapayalnız kalmış canları beslemek için elinden geleni yapıyor ancak gerek koşullar gerek köpekler ve kedilerin çokluğu nedceniyle, tahmin edersiniz ki yetişmesi oldukça zor. Onlara kuru bir yuva verememenin üzüntüsünü yaşarken her gün onları beslemek için bu bölgeye gidiyor. Naylonlarla ve farklı şeylerle ıslanmayacakları bir ortam oluşturmaya çalışıyor.
 Ve fakat gördüğünüz bu ortamda bu pek de mümkün olmuyor. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi orada bir sürü yavru da bulunuyor. Az çok kendilerini kurtarmışlar fakat bence ilk yapılması gereken dişilerin en kısa zamanda kısırlaştırılmaları ki daha fazla zorluk yaşayacak yavru dünyaya gelmesin. Yavrular öyle güzeller ki belki de sahiplenmek isteyebilirsiniz. Masmavi gözleriyle size ürkek ürkek bakıyorlar. 
 Şu son günlerde de Nisan ayında olmamıza rağmen Ankara'da inanılmaz soğuk, karlı ve yağmurlu havalar yaşanıyor. Bunları da göz önünde bulundurarak sizlerden bu canlar için mama rica ediyoruz. Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederiz.
Saime Hanım'la iletişime geçmek ve mama göndermek isterseniz 
Twitter hesabı @oncehayvan 
Telefonu 0 543 515 04 36 
Adresi Yunus Emre Mahallesi 100. Sokak No:13 Hasköy Altındağ Ankara
 Yardımlarınızı bekliyorlar...




4 yorum:

  1. Bakışlardaki masumluğa, çaresizliğe bakın... İnsanlar hayvanları alıp alıp sokağa atmasınlar...:(((

    YanıtlaSil
  2. Çok önemli bir sorun bu sokaktaki canların maruz kaldığı durumlar. Üç beş iyi insan elinden geleni yapıyor, büyük fedakarlıklarla beslemeye bakmaya çalışıyor ama nereye kadar.. Belediyelerin insani çizgilerde onlara bütçe ve emek harcaması, insanımızın da daha merhametli davranması şart. Zavallıların suçu değil ki dünyaya gelmeleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar doğru söylüyorsun ki bunların her biri yapılmalı ki bu sorunu ortadan kaldırabilelim ama maalesef ben bu konuda biraz ümitsizim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.