Chappie

Son zamanlarda ne kadar çok robotlu film çekilir oldu değil mi? Güvenlik güçlerinin robotlardan oluştuğu filmleri saymakla bitiremeyiz. Chappie'de de güvenlik güçlerimiz robot fakat bu kez içlerinden sadece birine odaklanacağız. İçerine yapay zeka yüklenmiş olan bir robota, Chappie'ye...

Yakın bir gelecekte geçen filmde şehirlerin güvenliği Deon Wilson isimli bir mühendis tarafından üretilmiş robotlar tarafından sağlanmaktadır. Halk bu durumdan oldukça memnun olsa da suç işleyen kesim robotların kontrolünü ele geçirmenin hayalini kurar. Ve çok büyük bir tesadüf eseri Wilson'ın içine yapay zeka yüklediği robotu ele geçirirler.

Chappie adeta bir bebekmişçesine konuşmayı, yazmayı, etrafında olanları her şeyi yeni baştan öğrenir ve içerisinde bulunduğu ortama uyum sağlayarak tam bir serseri kıvamına gelir. Hayallerindeki robotun böylesine garip bir hal alması Wilson'ı oldukça üzse de yapabileceği bir şey yoktur. 

Polis robotların üretildiği şirkette Wilson'ın robotlarına rakip bir güvenlik robotu daha vardır ancak o gerek büyüklüğü gerek kullanımının zorluğu ve gerekse ücretinin yüksek olması nedeniyle tercih edilmemektedir. Onun yaratıcısı Vincent Moore ise yenilgiyi kolay kolay kabul edecek biri değildir. Wilson'ı ve robotlarını ekarte etmeye çalışacaktır.

Chappie, yapay zeka yüklenen bir robotun bir bebek misali dünyaya gelişiyle ve çevresini öğrenmeye çalışmasıyla oldukça sempatik ve seveceğiniz sahneleri bizlere sunsa da filme geniş açıdan baktığımızda senaryonun oldukça vasat olduğunu görüyoruz. 

Buna rağmen görsel efektleri ve aksiyon sahneleriyle ayakta tutulmaya çalışılan film izlenebilir olmaktan öteye gidemiyor. Bilim kurgu ve aksiyon sevenlerin keyif alabileceği film için iyi seyirler dilerim.


2 yorum:

  1. Ya nedense aklıma ankara da dikilien robot geldi :D . O neydi öyle :D Neyse ki kaldırdılar. Chappiyi ben sevemedim ya bir duygu olmadığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Başkanımız sağolsun hep bizi düşünüyor. Evet, maalesef çok iyi bir film değildi. Çok vurucu bir hale getirilebilirdi fakat başarılamamış.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.