Gidilemeyen Şelaleler

Şelaleri sever misiniz? Kim sevmez değil mi? Buz gibi, gürül gürül akan su ve çevresine yaydığı temiz ve serin hava hepimizi çok etkiler. Suyun bulunduğu ortamda doğanın aldığı hal de her şeyden güzeldir. Eh biz de bu ortama şahit olabilmek, yazın bunaltıcı havasından uzaklaşabilmek için iki seferdir Samsun çevresindeki şelaleleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ama, gidemiyoruz...



İnternette birbirinden güzel anlatımlarla bahsedilen şelalelere gidemememizin nedeni ise oldukça trajikomik aslında. Bunun ilk nedeni maalesef yollarda şelalere dair hiçbir yönlendirici tabela bulunmaması diğeri ise şelalenin bulunduğu çevrede hiç kimsenin şelalelerden haberdar olmaması. Hatta inanamayacaksınız ama şelalenin ne demek olduğunu bile bilmiyorlar.

Gitmeye çalıştığımız ilk şelale, ilkbahar aylarında Samsun-Tekkeköy'de bulunan Kabaceviz Şelalesi'ydi. Yön tabelalarına ulaşamadığımız şelaleye internetten bakarak ve anlatımlara dayanarak ulaşmaya çalıştık ancak yol öylesine bozuktu ki herhalde yanlış yöne gidiyoruz dedik ve etraftaki evlere soralım dedik. Pek tabii yol çok kötü olduğundan gidemeyeceğimiz ortaya çıktı.

Geçen hafta ise Samsun-Ladik'te bulunan Büyükkızoğlu Şelalesi düştü aklımıza. Haydi gidelim nasıl olsa şurası diyerek çıktığımız yol yine hüsranla sonuçlandı. Köyde kime sorsak bize boş gözlerle baktı. Yol kenarında oturmuş bir teyzeyle yol sorma diyaloğumuz şu şekilde gelişti.

-Teyzecim burada bir şelale varmış? Nasıl gidiliyor biliyor musun?
- Şelale mi?
-Hani böyle su yüksek bir yerden dökülür ya öyle bir yer. Peki yayla yolu neresi biliyor musun?
-... Beni alın arabaya ben götüreyim sizi.
-??!*

Ardından bir evin önünde birkaç kişinin oturduğunu görüp onlara yaklaştık. Her biri genç 3 kadın ve 1 erkekten oluşan toplulukla ise şöyle bir diyalog oldu.

-Merhaba, burada bir şelale varmış. Oraya gitmek istiyoruz ama bulamadık.
-(erkek olan) Şelale derken?
- İşte hani su dökülüyor ya yüksekten, öyle.
-(kadınlardan biri) Yok, yok burada öyle bir şey yok.
-E ama Ladik'e ait internet sitesinde var olduğu yazıyor.
-(gülüşmeler) Haaa amaan onlar yalan yazmışlardır. Bakmayın siz onlara.
-!?!*

İşte böylesine ilginç bir günün ardından Samsun merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıktaki bir köyde edindiğimiz izlenimle bu ülkenin neden hala adam olamadığını anlamış olduk.

Şelale var mıymış? Varmış varmış. Yol üzerinde rastladığımız bir bey yayla yolundan gidildiğini ama arabamızın yola uygun olmadığını söyledi. Yani internet sitesinde asfalt olduğu iddia edilen yol aslında asfalt değilmiş.

Görsel ve gidilmek üzere alınan bilgiler http://ladik.meb.gov.tr/ilcemiz.html buradan alınmıştır.

9 yorum:

  1. :)) İlginç ve komik diyaloglar yaşanmış :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Biz de :)) Başta şok geçirdik ama sonrasında komikti.

      Sil
  3. trajikomik :)))) benim de görüp görebildiğim tek şelale, kelebekler vadisinde tırmandığımız şelaleydi, o da musluk suyu kadardı :))))) ay sinirlerim bozuldu ya kendime güldüm şimdi :)))) ellerine sağlık yazı için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bol bol şelaleler görmen dileklerimle ;)

      Sil
  4. Yazının başlığını görünce daha hepsini okumadan bir arkadaşıma gönderdim, çünkü biz de böyle bir macera yaşamıştık, iki aile toplam üç küçük çocukla bir arabada dağ yollarında internette bulduğumuz şelalenin peşine düşmüş, sorduğumuz kimseden net bir bilgi alamayıp, şelaleyi de bulamayıp geri dönmüştük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığımızı bilmek bir yandan içimi rahatlatırken bir yandan da bu duruma üzülüyorum. Neden hep bizim ülkemizde oluyor acaba böyle şeyler? Siz de bizim gibi macera seversiniz belli ki. Çok eğleneceğiniz bol maceralar dilerim. Sevgiler :)

      Sil
  5. Merhaba. Büyükkızoğlu koyundenim. Sözünü ettiğiniz şelale köylüler tarafından Su gözü diye bilinmektedir. Dedikleri gibi altı alçak arabalarla gitmek pek mümkün değildir. Dilerseniz size bu konuda yardımcı olmak isterim.. birde köyün içinde küçük şelalemiz bulunmaktadır. Her biri gelinip görülmeye değer yerler. Malesef pek fazla tanınmayan gizli cennetlerden diyebilirim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.