Mutlu Pazarlar

Güneşli, mutlu ve huzur dolu bir Ankara sabahından günaydın. Tünaydın vakti de yaklaşmakta şu saatlerde ama yazı ancak bu saate yetişti :) Bugün konumuz müzik. Sakın korkmayın müzik tarihi, notalar ya da enstrümanlarla ilgili hiçbir konuya değinmeyeceğim zaten bilmiyorum. Benim bahsetmek istediğim size iyi gelen müzikler.

Müzik, diğer sanat dalları gibi ruhumuza, bedenimize, zihnimize ve belki de hücrelerimizin en küçük noktalarına dek bize iyi gelen bir şey. Onlara iyi gelen melodiyi bulduğumuzda var olan tüm canlılara iyi gelen bir sanat dalı. Bitkiler mesela onlara sevdikleri melodiler dinletildiğinde daha canlı, daha çiçekli ve dolayısıyla daha verimli oluyorlar. Aynı şey hayvanlar için de geçerli. Üretim çiftliklerinde yapılan bir deneyle kanıtlanmış ki ruhlarına iyi gelen müzik dinletildiğinde her biri hem daha sakin hem de daha verimli oluyor. Böylece müzik sadece ruhun değil, tümüyle her hücremizin gıdası oluyor.
Kendinize iyi gelen müzik türünü seçip gününüzün bir kısmını, fazla değil belki 5-10 dakikasını onu dinlemek için ayırın. Bakın bakalım size nasıl gelecek? Mesela Hera, sevdiği müzik olduğunda odadan ayrılmayan kızım sevmediği bir şey çıktığında ortamı terk edenlerden ;)) Bir şeyi sevmiyorsanız ona katlanmak mecburiyetinde değilsiniz, siz de ortamı terk edin. Mutlu ve keyif dolu pazarlar...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.