Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler - Jan Philipp Sendker

YAZAR : Salı, Eylül 29, 2015
Her kalp kendi şarkısını söyler ve sadece diğer yarımız o sesi duyar demiş Jan Philipp Sendker siz ne düşünürsünüz bu konuda? Kitapla birlikte fikriniz değişir mi dersiniz? Belki de...

Işığın Savaşçısının El Kitabı - Paulo Coelho

YAZAR : Pazartesi, Eylül 28, 2015
Şöyle bir baktım da Paulo Coelho külliyatına and içmiş gibiyim ama seviyorum adamın kitaplarını, önüne geçilemez bir sevgi bu ;)) Her kitabında ders niteliğinde olaylar geçen mutlaka altını çizip bir yerlere not edeceğim cümleler bulunduran bir yazara kayıtsız kalmam elbette imkansız. Haydi öyleyse Işığın Savaşçısının El Kitabı'na bir göz atalım.

Yaz Okuma Şenliği Bitti İşte Kitaplarım

YAZAR : Çarşamba, Eylül 23, 2015
Bir şenliğin daha sonuna geldik ve bu kez yapabileceğimin en iyisini yaptığımı düşünüyorum :) Bakalım neler okumuşum ve puan durumum ne?

Akra'da Bulunan El Yazması - Paulo Coelho

YAZAR : Pazartesi, Eylül 21, 2015
Paulo Coelho kitaplarını biliyorsunuzdur mutlaka. Akra'da Bulunan El Yazması da onun çok sevilen kitaplarından biri. 

1984 - George Orwell

YAZAR : Cuma, Eylül 18, 2015
İsimlerinin benzerlikleri dışında içlerinde de felsefik yaklaşımlar olduğundan 1984 ile 1Q84 ü arka arkaya okumanızı şiddetle tavsiye ediyor ve 1984'e dalıyorum. Yıllardır duyageldiğiniz "Big Brother Watching Us!" tanımlaması nereden geliyor diye hiç düşündünüz mü? İşte tam buradan geliyor, 1984'ten.

Ex Machina

YAZAR : Çarşamba, Eylül 16, 2015
Filmekimi kapsamında izleyicilerle buluşacak olan Ex Machina yıllar önce tanıştığımız yapay zeka filmlerinin örneklerinden biri. Bu kez daha çarpıcı, daha vurucu ve daha yok edici.

Emin Alper'e Venedik Film Festivali'nden Ödül

YAZAR : Pazartesi, Eylül 14, 2015
Dünyanın en eski film festivali Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan Emin Alper Jüri Özel Ödülü'nü aldı. İkinci uzun metrajlı film çalışması olan Abluka ile bu başarıyı yakalayan Emin Alper'i kutlamamak mümkün mü? 

Damla Sönmez'e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Geldi

YAZAR : Pazartesi, Eylül 14, 2015
Dünyanın dört bir yanında başlayan film festivallerinden güzel haberler ardı ardına gelmeye başladı. Engin Akyürek'in ardından paylaşacağım güzel haber Damla Sönmez'den geldi. Deniz Seviyesi isimli filmdeki rolüyle Milano Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 
Sanata gereken önemi verelim ve onlara hakettikleri özeni gösterelim dileklerimle.

Engin Akyürek'ten Güzel Haber

YAZAR : Pazartesi, Eylül 14, 2015
Zor günler geçiren ülkeme ardı ardına güzel haberler gelmeye başladı ve ben bunun özellikle sanat alanında olmasından dolayı çok ama çok mutluyum. İşte bu haberlerden biri Engin Akyürek'ten geldi.

Sürpriz Hediyeler İçin...

YAZAR : Cumartesi, Eylül 12, 2015
Burada Hera'dan bahsetmeyeli aylar olmuş. Hep yazayım diyip diyip ertelemenin sonucu işte. İnstagram'da neredeyse gün aşırı Hera fotoğrafı paylaşsam da sıra bloğa gelince ertelemeler yaşanıyor. Bu yazımızın konusu da aslında aylar öncesine ait.

Tuz Gölü Ankara

YAZAR : Cuma, Eylül 11, 2015

Yıllardır Ankara'da oturup Tuz Gölü'ne gitmemek benim için çok büyük bir ayıptı ve sonunda bu ayıbı düzeltebildim. Sürekli harika fotoğraflarını gördüğüm ve kimi yolculuklarımda üzerinde yürüyen insanları gördüğüm Tuz Gölü üzerinde sonunda ben de yürüdüm.

Son Günlerde İnsanlık...

YAZAR : Perşembe, Eylül 10, 2015

Son günler hep acı içinde,
Son günler kan, vahşet, kavga...
Son günler bana eskileri hatırlatıyor,
Eski günler keşke hiç dönmese.
                                                            
                                                             Sinem

Hislerimi nasıl anlatmam gerektiğini hiç bilemesem de, günlerdir elim klavyeye değemese de artık birkaç bir şey paylaşmanın zamanı sanıyorum. Gördüklerim bana ailemin anlattığı eski günleri görsel olarak anlatıyor adeta ve korkuyorum. Kimsenin kimseye saygısının kalmadığı, insanlığın yok olduğu günlere adım adım gidiyoruz.

Çılgın Kalabalıktan Uzak - Far From The Madding Crowd

YAZAR : Cuma, Eylül 04, 2015
Thomas Hardy'nin 1874 yılında kaleme aldığı Çılgın Kalabalıktan Uzak - Far From The Madding Crowd bir kez daha sinema perdesini renklendirdi. Halen kitabını okumamış olsam da bu kez filmi izledim. Bathsheba Everdene'in her anlamda ayakta kalma mücadelesini konu alan Çılgın Kalabalıktan Uzak kimilerine Issız Adam'dan bir repliği de anımsatacaktır ;)

Hippiler Haklı Mıydı?

YAZAR : Perşembe, Eylül 03, 2015
Yıllardır dünya çapında yaşananlar her birimizi ya da daha doğru söylemek gerekirse çoğumuzu doğaya, huzura, sevgiye ve huzuru bulabileceğimiz arayışlara çevirdi. Sürekli devam eden savaş, şiddet, nefret hali insan psikolojisi için çok fazla. Benzer bir süreç Hippilerin ortaya çıktığı dönemde de yaşanmıştı. Günümüzde de sessiz sessiz, kimselere belli edilmeden bir Hippi hareketinin başladığını düşünüyorum. Ortaya çıktıkları dönemse bence, Gezi Parkı süreciydi.

6 Süper Kahraman - Big Hero 6

YAZAR : Salı, Eylül 01, 2015
Her animasyonda onu taparcasına seveceğiniz bir karaktere rastlarsınız, 6 Süper Kahraman'da da bu karakter benim için Baymax oldu. Hangisi mi? Tabii ki şu pofuduk, şirin mi şirin suratlı beyaz robot :) E peki Baymax ne mi? Hadi hikayeye en başından başlayalım.
Blogger tarafından desteklenmektedir.