Diriliş - The Revenant

YAZAR : Salı, Aralık 29, 2015
Her anıyla canınızı acıtacak, canınızı sıkacak sahnelere hazır mısınız? The Revenant - Diriliş insan denen canlının çıkarları için neler yapabileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken yine onun onuru, gururu ve inanışları uğruna nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Star Wars 7 : The Force Awakens - Güç Uyanıyor

YAZAR : Pazartesi, Aralık 28, 2015
Star Wars efsanesi yeniden hepimizin içini kıpır kıpır etti mi? Yeni film için tüm seriyi baştan sona izlediniz mi? Ben izledim. Hatta bolca hangi sıraya göre izlenmeli tartışmaları da dinledim. Sizce Star Wars hangi sıraya göre izlenmeli? 1234567 mi? yoksa 4561237 mi? Biraz düşünün bakalım ;)

Hikayesi Olan Şallara Matla Textiles ile Sahip Olabilirsiniz

YAZAR : Cumartesi, Aralık 26, 2015
Bir önceki yazımda bahsettiğim Ankaralı bloggerları bir araya getiren yeni yıl partisinde yeni bir markayı dünyaya getiren Duygu ile tanışma fırsatım oldu. Kısa süren sohbetimize rağmen yeni adım attığı bu yolda çok güzel şeyler ortaya çıkaracağını hissettim galiba. Artık hayatın bana verdiği işaretleri takip ediyorum biliyorsunuz. Duygu ve markası da bir işaret gibi içimde yer etti ve ona ulaşıp Matla'yı bana anlatmasını istedim.

Erken Yılbaşı Kutlaması

YAZAR : Cuma, Aralık 25, 2015
İnsan, içine girene dek yaşananların, olanların farkına varamaz. Bende de aynı durum vardı tabii ki. Ankara'da yapayalnız bir bloggerdım taa ki bu sene zorlayarak ve çabalayarak ilk adımlarımı atana kadar. Ben adım attıkça yollar beklediğimden de hızlı kısaldı ve sevgili @partimaymunu nun yeni yıl partisine sevgili @ankaraetkinlik tarafından davet edildim. Yazılarını okuduğunuz bloggerlar birden bire karşınızda ete kemiğe büründüğünde bir şaşkınlık yaşanıyor ki tarifi mümkün değil. 

Uyanış Fuarı - Ankara

YAZAR : Perşembe, Aralık 24, 2015
Hızına bir türlü yetişemediğimiz hayat artık neredeyse her an bizi bunalıma sürüklüyor ve kendimizi rahatlatmak adına binbir çeşit şeye başvurabiliyoruz. Her şeyi yoluna sokabilmek için büyük uğraşlar versek de aslında çözümlerin her zaman çok basit olduğunu bilmeliyiz. Bize bu basit yolları gösterecek insanlar işte bu fuarda gidip onlarla görüşmemizi, onları dinlememizi bekliyorlar.

Şah Mat - Pawn Sacrifice

YAZAR : Çarşamba, Aralık 23, 2015
Her zaman "ne çok zeki ol ne de geri zekalı." derler duydunuz mu hiç? Bu önemli sözü bu filmi izlerken tekrar tekrar andığımı söylemeliyim. Çok zeki olmak peşinde deliliği de getiriyor çünkü. Pawn Sacrifice, Şah Mat Bobby Fischer'ın hayatına bir pencere açıyor ve bizlere bir dehanın hayatını kendisine nasıl zorlaştırabileceğini gösteriyor. Peki kimdir bu Bobby Fischer? 

Küçük Prens - The Little Prince

YAZAR : Salı, Aralık 22, 2015
Büyük bir Küçük Prens çılgınlığını geride bıraktık ve böylece benim de Küçük Prens filmini yorumlama zamanım geldi bence :) Kitabı okumayan küçükler, büyükler, 7'den 70'e herkes önce kitabı okuyor sonra filmini izliyorsunuz anlaştık mı? 

Marslı - The Martian

YAZAR : Pazartesi, Aralık 21, 2015
Günlerce önce kitabını okuyup sonra filmi izleyeceğim diye ayak diresemde yine önce filmi izledim. Neden mi? Çok beğenilen bir kitabın filminin kötü olduğuna dair yorumlar yapan arkadaşlarım yüzünden meraktan çatlamak üzereydim de ondan :) Negatif yorumların yanı sıra çok güzel olduğunu söyleyen yorumlar da vardı elbette ve tabii ki kendim için son kararı ben vermeliydim. 

The 33 - Bildiğimiz Bir Hikaye

YAZAR : Cuma, Aralık 18, 2015
13 Mayıs 2014'te yaşadığımız Soma Faciası birkaç yıl öncesinde, Şili'de meydana gelmişti. 2010 yılında tam 33 madenci inanılmaz koşullar altında tam 69 gün yer altında yaşamak zorunda kalmıştı. The 33 onların hikayesi.

Tehlikeli Yürüyüş - The Walk

YAZAR : Çarşamba, Aralık 16, 2015
Uzun zamandır doğru düzgün film izleyemeyen Sinem sonunda bir filmle karşınızda. The Walk - Tehlikeli Yürüyüş, Philippe Petit'nin 1974 yılında İkiz Kulelerin arasına gerdiği bir kablo üzerinde yürümesini konu almıyor sadece, o güne dek neler olduğunu da anlatıyor. 

Boğaziçi Caz Korosu

YAZAR : Salı, Aralık 15, 2015
13 Aralık pazar gecesi Ankara Meb Şura Salonu'nda ruhlarımızı öyle güzel doyurduk ki sizler de fırsat bulursanız kaçırmayın diye yazmak istedim. Boğaziçi Caz Korosu ile tanışıklığınız var mı bilemiyorum ama ben onları Gezi Dayanışması sırasında tanıdım ve o günden beri "iyi ki"lerim arasındalar.

Mor Yağsa Karlar...

YAZAR : Pazar, Aralık 13, 2015
Gökyüzü pembe, bulutlar lacivertti, masmavi otların çevremi kapladığı, rengarenk kelebeklerin etrafımda dönüp durduğu bir yerde açtım gözlerimi. Otların arasında dolaşıyor kimi zaman bir çiçeğin üzerinde kimi zamansa bir ağacın yaprağında dinleniyordum. Gözüme takılan her çekici şeyde yeniden uçmaya başlıyor ve bir öncekinden daha muhteşem bir çiçekle karşılaşıyordum. 

2016 Altın Küre Adayları Açıklandı

YAZAR : Cuma, Aralık 11, 2015
Sizler de benim kadar heyecanlı mısınız bu konuda bilemiyorum ama 2016 Oscarları'nın habercisi Golden Globe 2016 adayları açıklandı. Yine henüz bir çoğunu izleyemediğim filmler aday ve sonuçların açıklanacağı 10 Ocak'a dek ne kadarını izleyip fikir sahibi olursak o kadar iyi :) Böylece 2016 Oscarları'na da hazırlanmış olacağız. Şimdi hep birlikte özene bezene hazırladığım görsellerle Altın Küre 2016 adaylarına bir göz atalım :)

Kendin Yap; Yeni Yıl Ağacı

YAZAR : Perşembe, Aralık 10, 2015
Yeni yılın gelmesine günler kala içimi inanılmaz bir heyecan kapladı ki sormayın :) Büyük ağacımı kurmuş olsam da masamda ya da evin hareketlendirmek istediğim başka bir köşesinde her zaman durmasını istediğim bir ağacım var artık. Yeni yıl coşkusunu, mutluluğu, sevgiyi ve tüm güzellikleri daima hatırlatacak bir ağaç.

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

YAZAR : Pazartesi, Aralık 07, 2015
Evde köpek beslemenin bin bir zorluğundan biridir tuvalet eğitimi ama çözümü de bir o kadar kolaydır.İlk olarak söylemeliyim ki başta ummadığınız yerlerde çişe rastlayabilirsiniz. Siz ne kadar kararlı davranırsanız o da o kadar çabuk öğrenir.
Ayy ne kadar iğrenç evin her yeri çiş kaka muhabbetine girmeden önce size bir sorumvar; eğer bebeklere bez bağlanmazsa sonuçları nasıl olurdu? Aaa ama onlar insan evladı demeyin sakın. Nefes alan her canlı her şekilde özeldir.

Kafes - Josh Malerman

YAZAR : Pazar, Aralık 06, 2015
Kitap okumayı sevenler eminim ki Josh Malerman'ı ve kitabı Kafes'i mutlaka duymuşlardır. İstanbul Tüyap kitap fuarında da sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olduğu da göz ardı edilemez elbette. Yazarı böylesine övdükten sonra kitabı övmeye başlasam ne dersiniz? Satıldığı her ülkede oldukça ses getiren ve birçok eleştirmen tarafından pozitif yorumlar alan Kafes'i sonunda okunanlar kategorisine ekledim :)

Kavanozları Ne Yapmalı?

YAZAR : Cumartesi, Aralık 05, 2015
Son günlerde karşıma çıkan her kavanozu mumluk olarak gördüğüm doğrudur. Ehh sonuç da haliyle bu oluyor. Süreç ise şu şekilde işliyor; küçüklü büyüklü kavanozların boşalması dört gözle beklenir, bittikten sonra üzerlerindeki etiketler özenle temizlenir ve bir köşede mumluk olacaklar gün beklenir.

Belki de...

YAZAR : Cuma, Aralık 04, 2015
Sizin de hayalleriniz vardı değil mi? Yapamazsın, çok zor, öyle şey mi olur denilen hayalleriniz.
Ne oldu onlara? Size de mi artık saçma gelir oldular? O kadar mı inandınız onlara? 
O kadar mı inandırıcıydılar?

Düğününüzde Beklenmedik Şeyler Olursa

YAZAR : Perşembe, Aralık 03, 2015
Düğün gününüz, misafirler salonda, her şey planlandığı gibi giderken birileri gelip demir çubukları sahnenin etrafına kuruyor ve beyaz bir perdeyle örtüyor. Hiçbir şeyden haberiniz yok ve bu günün tekrarı da yok. Büyük bir endişe, neler oluyor korkusu ve düğün sahiplerinin olaya müdahale çabası...
Gelinle damat perdenin önüne getiriliyor ve beklemeleri söyleniyor. Perdenin arkasından ne mi çıkıyor? Her gelinle damadın olmasını dileyeceği bir şey :))

Aldım Salvador Dali'yi Karşıma ve...

YAZAR : Perşembe, Aralık 03, 2015
Salvador Dali
... başladım anlatmaya...
Sevgili Dreamland Günlükleri beni bir mime çağırdı ve dedi ki; ..... ile karşılaşsan ona ne söylerdin? Kime ne söyleyebilirim diye uzunca zaman düşündüm ve yıllar boyu, taa ortaokuldan beri hayranı olduğum adamı aldım karşıma. Evine kadar gitmiş, yürüdüğü yerlerde yürümüş, eserlerinin bir çoğunu yerinde görme şansına erişmiştim. Elbette söyleyecek birkaç sözüm de vardı kendisine. Salvador Dali'yi aldım karşıma ve dedim ki;

Kitap Ağacı Kişisel Gelişim Kulübü

YAZAR : Çarşamba, Aralık 02, 2015
İçerisinde olmaktan en gurur duyduğum oluşum olan Kitap Ağacı'nın son birkaç aydır bana çok hitap eden bir kulübü oldu. Kişisel gelişim kulübüyle, son yazılarımda sıkça bahsettiğim, kendini ve hayatı anlama, tanıma konusunda birbirimize destek çıkıyor, takıldığımız yerlerde birbirimize açıklamalarda bulunuyor ve yalnız olmadığımızı birbirimize hissettiriyoruz.

Kaçak Ankara; Bir Odadan Kaçış Oyunu

YAZAR : Salı, Aralık 01, 2015
Geçen hafta sonu arkadaşlarımla bir odadan kaçış oyununa katıldığımızı duymayan, görmeyen, bilmeyen kalmadı herhalde ama çok eğlendiğimiz, temposu yüksek Kaçak Ankara'yı tekrar tekrar anlatmazsam olmayacaktı. Karşınızda Kaçak Ankara maceramız ;)
Blogger tarafından desteklenmektedir.