Öyküm Yayınlandı; Kamyon

YAZAR : Pazar, Ocak 31, 2016
Paylaşmalara doyamadım ama buradan da yazmasam olmazdı değil mi? Dün bir öyküm yayınlandı ve o andan beri mutluluk bende tavan yaptı. Birkaç dakikanızı ayırıp okur ve yorumlarınızı bırakırsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.


KAMYON

Üç kardeş, babalarının tabutu önünde sağlam durmaya çalışıyordu. Etrafları akrabaları ve tanıdıklarıyla sanki bir koruma çemberine alınmıştı; gözlerinden tek yaş akmasın, yürekleri acımasın diye çırpınıyorlardı. Her birinin elleri tabutta, gözleri ise ayakta durmaya çalışan annelerindeydi. Üç kardeş tabut değil, babalarına edecekleri son vedanın ağırlığını taşıyordu sanki.

22 Blogger 1 Hikaye Bölüm 8: Avcılar

YAZAR : Cumartesi, Ocak 30, 2016


Etrafı tanımaya çalışsa da nerede olduğuna dair en ufak bir fikri olmayan Velius üzerinde hiç de ona ait görünmeyen kıyafetleri fark edip bir an önce onlardan kurtulmak istedi. Bir süre nerede olduğunu anlamaya çalışarak sokaklarda koşup durdu. Geceleri yapması gerekenin ne olduğunu çok iyi biliyordu ama bu boşluk ve neler olduğunu bilememe hissi öfkesini daha da katlıyordu.

Televizyonları Kapatmanın Zamanı Gelmedi mi?

YAZAR : Cuma, Ocak 29, 2016
Bundan yaklaşık 6 ay öncesine kadar çok ama çok iyi bir televizyon izleyicisiydim diyebilirim. Akşam haberlerini kaçırmaz, yarışma programlarını takip eder, zevkime uyan dizileri falan sürekli izlerdim. Sonra ne mi oldu? Vaktimi boşa harcadığımı ve beni mutsuz ettiklerini fark ettim. Hem şöyle bir düşünelim lütfen bunlar bize ne katıyor ki?

Büyük Açık - The Big Short

YAZAR : Perşembe, Ocak 28, 2016
Dünya ekonomisini yerle bir eden, ülkelerin batmasına, işsiz sayısının artmasına, evsizlerin günden güne artmasına ve daha sayamayacağım onlarca zincirleme felakete yol açan 2008'deki ekonomik krizin ayak seslerini merak edenler ekran başına. Adım adım, hissettirmeden gelen ve tek çıkış kaynağı, ilk günlerde bir elmas gibi algılanan, mortgage olan bu krize artık büyüteçle bakma zamanı.

Kızıl Tepe - Crimson Peak

YAZAR : Çarşamba, Ocak 27, 2016
 Crimson Peak - Kızıl Tepe'de Guillermo del Toro, korku ve fantastik severler için belleklere işlenecek bir ortam oluşturmuş, karakterlerini ve hikayeyi özenle seçmiş, gerisini de izleyicisine bırakmış bir yapım. Gotik severler için de kaçırılmaması gereken bir film.

2016 Makyaj Trendleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

YAZAR : Salı, Ocak 26, 2016
Cumartesi günü Beauty Park Oran'ın davetiyle çok güzel ve bilgi dolu bir etkinliğe katıldık. Konusunun uzmanı makyörümüz bizlere makyaj yaparken unutmamamız gereken püf noktalarını ve makyajın genel kurallarını anlattı. 2016 için de meraklılarına detaylı bilgiler verdi. Not defterleri ve kalemler hazırsa anlatmaya başlıyorum.

Gülümsemeye dair şaşırtıcı gerçekler: Hangi gülümseme ne anlama geliyor?

YAZAR : Pazartesi, Ocak 25, 2016
Vücut dili kullanımının en belirgin özelliklerinden olan gülümsemenin farklı çeşitleri, altında farklı anlamlar barındırıyor. Tıpkı hissederek gülümsemenin ve mutlu olmadığımız halde gülümsemenin karşımızdaki kişiler tarafından hissedilebiliyor olması gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdaki kişiler tarafından algılanış biçimi farklılıklar gösterebiliyor.
Dudakları kapatarak gülümsemek

Spotlight

YAZAR : Pazar, Ocak 24, 2016
Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, The Boston Globe gazetesinin Spotlight isimli ekibinin Katolik kilisesini çok derinden sarsacak bir konuyu detaylı araştırması ve bunu çok uzun bir yazı dizisi halinde yayınlamasını konu alıyor. İzlerken insanların dinle nasıl sömürüldüğünü göreceksiniz ve belki de benim gibi filmin son dakikalarında tüyleriniz diken diken olacak. 

Kardan Adam

YAZAR : Cumartesi, Ocak 23, 2016
Karın gelmesiyle içime dolan huzuru anlatmalıyım size. Etrafın bembeyaz bir örtüye bürünmesiyle gelen temizlikten bahsetmeliyim. Birbirine dokunmadan yağabilen kar tanelerinin bize anlatması gereken dersi söylemeliyim. Erimeye başlamadan, kirli çamurlara bulanmadan, üstüne bastığımda çıkardığı sesi dinletmeliyim. Karın gelmesiyle gelen mutluluğu göstermeliyim...

Son Cadı Avcısı - The Last Witch Hunter

YAZAR : Cuma, Ocak 22, 2016
Fantastik severler blog başınaa :) Cadılar, büyüler, iksirler ve muhteşem efektler içeren Son Cadı Avcısı'nı anlatmaya başlıyorum hazır mıyııızz?

Danimarkalı Kız - The Danish Girl

YAZAR : Perşembe, Ocak 21, 2016
Filmi izleyene dek bu kadar çarpıcı bir hikayeyle karşılaşabileceğimi bilmesem de siz bilin istedim. En iyi erkek oyuncu kategorisinde aday gösterilen Eddie Redmayne'in canlandırdığı Einar Wegener ve Lili Elbe bu yıl da Oscar heykelciğini kaldırır gibi görünüyor. Bu durumda Leonardo Di Caprio'ya bu yıl da heykelciğe el sallamak düşebilir. Peki neden bu kadar iddialı konuşuyorum?

Creed : Efsanenin Doğuşu

YAZAR : Çarşamba, Ocak 20, 2016
Rocky serilerini izlemeyen bilmeyen var mıdır bilemiyorum ama Creed'le Rocky Balboa efsanesi bir nevi geri dönmüş gibi hissettim. Nasıl yeni Star Wars filmi bizi eskileri izlemeye ittiyse bu filmle de yıllar öncesinin Rocky filmlerini izleme isteği uyanabilir içinizde benden söylemesi.

Köpeklerde Beslenme

YAZAR : Salı, Ocak 19, 2016
Bloğu takip edip henüz Hera ile tanışmayanlar varsa işte yeniden karşınızda, yakında 3 yaşına basacak olan kızım Hera ;) Bugünkü konumuz ise her ne kadar önlerine mama konsa da ilk tercihlerinin sizin yediğiniz şeyler olacak olması :)) Siz ne yiyorsanız onlar da ondan yemek isteyecek. Hazır olun ;)

Ankara Kitap Fuarı Çıkarması ;)

YAZAR : Pazartesi, Ocak 18, 2016
17 ocak itibariyle son bulan Ankara Kitap Fuarı bir Tüyap kadar yoğun yazar katılımcısına ve yayınevine sahip olamasa da biz kitap okuyucularının ağızlarına bir parça bal çalabildi. Buna rağmen gönlümüzü fetheden yayın evleri yok muydu vardı elbette. Bizler, bizimle ilgilenen, sohbet eden, kitaplarını tanıtan yayınevlerini çok seviyoruz ve standlarınızda kitaplardan haberi bile olmayan insanları neden bulunduruyorsunuz hiç mi hiç anlamıyoruz :)

17 Blogger 1 Hikaye Başladı, Haberin Var Mı?

YAZAR : Pazar, Ocak 17, 2016

Bir süre önce 10 blogger bir araya gelmiş ve bir hikaye yazmıştık. Sol taraftaki menüden bu hikayenin tüm bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bugün ise yepyeni bir hikayeye başladık hem de tam 22 blogger arkadaşla. Çok ilgi çekici ilk bölümü bu akşam yayınlanan hikayemiz beni şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Eminim siz de her bölümde daha çok heyecanlanacaksınız.
İlk bölümü, aynı zamanda etkinliği başlatan blogger arkadaşımız Dreamland Günlükleri yazdı. Yayınlanacak olan her yeni bölümü burada sizlerle paylaşıyor olacağım. 

Ters Düz - Mert Ofluoğlu

YAZAR : Pazar, Ocak 17, 2016
Sevgili Mert'in, Kafa Dergi bloğunun yazarı, yazılarını bloğundan takip ederken kitabının çıkacağı haberini aldığımda çok sevinmiştim. Çeşitli aşamalar atlatıldıktan sonra kitabın raflara çıkmasını bekleyemeden internetten sipariş ettim ama karışık okuma planım yüzünden yorumlamak ancak bu zamana kaldı. Şimdi sizleri sıcacık evlerinizden alıp Trabzon'un Bozbalık Köyü'ne götürmek istiyorum, hazır mısınız?

Bye Bye Profesör Snape...

YAZAR : Perşembe, Ocak 14, 2016
Her ölüm etkiler insanı her ölüm acıtır ama kimisi onu hiç tanımasan bile yüreğini sızlatır. Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Alan Rickman maalesef bugün aramızdan ayrıldı. Kilometrelerce öteden yüreğimi sızlattı gidişi çünkü onu tanıyor gibiydim. Beni kızdırdı, sinirlendirdi, duygulandırdı. Sinemanın gücü işte bu. Hiç tanımadığınız insanların gidişine üzülebiliyorsunuz.

Denizin Ortasında - In the Heart of the Sea

YAZAR : Çarşamba, Ocak 13, 2016
Nathaniel Philbrick'in gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı romanı In the Heart of the Sea isimli romanından uyarlanan film aslında çok iyi bildiğimiz bir başka kitabın nasıl yazıldığına işaret ediyor. Peki bu kitap hangisi mi? Anlatmaya başlayalım...

Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

YAZAR : Salı, Ocak 12, 2016
Kitap Ağacı Kişisel Gelişim Kulübü ile birlikte okuduğumuz Wilhelm Reich'ın  1948 yılında kaleme aldığı Dinle Küçük Adam öylesine vurucu ve zamansız bir kitap ki elinize alıp okuduğunuzda sanki günümüz insanlarından, olaylarından bahsediyormuş hissine kapılabilirsiniz.

Çok Pişmiş - Burnt

YAZAR : Pazartesi, Ocak 11, 2016
İzlerken ağzımın suyu aktı, o nasıl güzel tabak dizaynı, bu ne yakışıklı aşçı gibi tepkiler verebilirsiniz. Hiç birinden sorumlu olmadığımı baştan belirtir, Çok Pişmiş - Burnt filmini büyük bir keyifle anlatmaya başlayabilirim. Acıkmaya hazır mısınız?

Harry Potter Hayranı Mısın?

YAZAR : Cumartesi, Ocak 09, 2016
Ben öyleyim :) Kitapların okunması ayrı, filmlerin izlenmesi apayrı. Belirli aralıklarla Harry Potter serisini baştan sona izlediğim doğrudur. Eh kardeşim de bir Harry Potter fanı olduğundan ona güzel sürprizler yapmayı severim.

Joy

YAZAR : Cuma, Ocak 08, 2016
Bir aile hayal edelim; anne baba sürekli kavga ediyor, üver bir kız kardeşiniz var ve siz bir hayalperestsiniz. Hayallerinizi kağıtlarınızla gerçeğe dönüştürüyor ve onlara masallar uyduruyorsunuz. Bu ailede sizi tek destekleyen ise büyükanneniz. Bir gün anne ve babanız ayrılmaya karar veriyor, kardeşler paylaşılıyor ve gelecek günlerin trajedi dolu ayak sesleri daha o gün çalınıyor kulaklarınıza.

Nadide Hayat

YAZAR : Çarşamba, Ocak 06, 2016
Bir insanın yaşıyla yaptıklarının birbirine uymaması nedense her birimizi çok şaşırtır. Hele ki bu torunu olan, kocasını yeni kaybetmiş bir kadınsa onun için hayatta tek seçenek vardır. Evinde oturup torununu büyütmek. Oysa ki kendimiz için kurduğumuz onca hayalden sonra başkaları için böylesine acımasız olmamız ne kadar kötüdür öyle değil mi?

Tanrılar Okulu - Stefano D'Anna

YAZAR : Pazartesi, Ocak 04, 2016
Kimi kitaplar vardır karakterlerinden çok etkilenir onların hikayesine kapılıp gidersiniz. Kimi kitaplar da ise karakterin yerine kendinizi koyar, yaşadıklarını kendinize ders bilir, sözlerini hiç unutmamak adına altını çizer de çizersiniz.
Stefano D'Anna'nın kaleminden çıkan Tanrılar Okulu benim için ikinci seçeneğe uyan kitaplardan oldu. Adeta bir ders kitabı gibi okuduğum, kendime bir sürü notlar çıkardığım ve hayata dair, kendime dair ve hayatı yaşamaya dair birçok öneri içeren bir kitap. 

Kocan Kadar Konuş Diriliş

YAZAR : Cumartesi, Ocak 02, 2016
Yeni yıla TV8'i izleyerek ve gerçekten de çok eğlenerek girdik, Yeni yılın ilk dakikalarında narımızı patlattık ve elbette ki ilk günü de güzel değerlendirmek istedik. 1 Ocak'ta vizyona giren Kocan Kadar Konuş Diriliş, bizler için en güzel seçenekti ve izleyince yanılmadığımızı da gördük.

Hoş Geldin 2016!

YAZAR : Cuma, Ocak 01, 2016
Günleri geriye doğru saydık saydık ve 2016'ya girdik. Hepimizin yeni yıldan beklentileri var elbette. Dilerim içinizdeki güzel duyguların, güzel dileklerin karşılığını alacağınız bir yıl olur 2016. Her birimize seveceğimiz sürprizler, başarılar, sağlık, huzur, mutluluk ve elbette ki para getirsin. 
İçimizdeki vicdan duygusunu, kalplerimizin temizliğini ortaya çıkarsın ki böylece üzücü olaylar mümkün olduğunca yaşanmasın. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.